mandag den 14. marts 2022

Engelsk messe i Santiago de Compostela

Der er - også under coronapandien og om vinteren - daglige messer på engelsk i Santiago. Pt. bliver de læst i pilgrimshuset ved pilgrimskontoret i Rua Carretas. De seneste fire år har pater Manuel Leandro Domingo med kælenavnet father Manny læst messen. Han er medlem af Don Bosco-ordenen, opkaldt efter en italiensk præst, der levede i slutningen af 1800-tallet, og som blev kendt for at tage sig af fattige.

Father Manuel/Manny er en ualmindelig populær præst blandt engelsktalende pilgrimme i Santiago. Han ikke bare hjælper pilgrimmene med alle typer praktiske problemer, men er også initiativtager til mange sociale aktiviteter. Da Coronapandemien var på sit højeste, og der var loft over, hvor mange, der måtte komme til de engelsksprogede messer, læste father Manuel op til 4 messer daglig.

Messer på øvrige sprog, som fransk, tysk, polsk, portugisisk, italiensk og muligvis flere, vil først begynde senere på foråret. Det er på nuværende tidspunkt besluttet, at der i år vil blive læst messer på fransk og tysk. Hvor mange flere sprog der bliver ovenpå Coronapandemien er endnu lidt usikkert.

Undertegnede har her i marts i år (den 7. marts) for første gang - efter et utal af pilgrimsvandringer til Santiago - været til engelsk messe i Santiago, hvilket var en meget stor og givende oplevelse for mig, selvom vi - udover fasther Manuel - kun var fire kirkegængere. Efter messen var der "kirkekaffe" i en bar, hvor der blev talt om pilgrimsvandring. Her under et foto fra baren. Det er fader Manuel yderst til venstre.Ingen kommentarer:

Send en kommentar