fredag den 22. oktober 2021

Guardia Civil på Caminoen

Det spanske politi har oprettet en særlig enhed, der skal hjælpe pilgrimme med at komme sikkert frem til Santiago.  Ring med engelsk tale på 062.

Det er svært at gå Camino Frances uden jævnligt at støde på spansk politi, der langsomt kører af vejene langs og på tværs af "Caminoen" for at se, om der er nogen, der trænger til hjælp. Spansk politi har de senere år - ikke mindst efter mordet på den amerikanske pilgrim Denise Thiem den 5. april 2015 - patruljeret så jævnligt langs diverse caminoruter i Spanien, at det nærmest er umuligt at gå flere dage på Caminoen uden at støde på dem. 

Undertegnede gik Camino Frances fra 15. september til 12. oktober i år, og allerede på andendagen på etapen(etaperne) mellem Roncesvalles og de små byer før Pamlona ved Alto de Mezkiritz blev jeg sammen med min medspilgrim stoppet af en politibil (Guardia Civil), hvor landevejen krydser stien på toppen, fordi de ville fortælle os, at vi kunne ringe til dem på en særlig service med engelsktalende politi døgnet rundt, mens vi var på Caminoen. De delte visitkort ud med telefonnummeret 062, som var et særligt pilgrimnummer. Vi fik heldigvis ikke brug for hjælp, hvilket jeg for i øvrigt aldrig har haft på nogen af mine nu mange tusind  kilometer på spanske pilgrimsstier.

Jeg hører og læser om tyverier på herberger. Jeg har hørt om enkelte røverier, men i forhold til, hvor mange pilgrimme, der går og har gået på Caminoerne i Spanien, må kriminaliteten set fra min horisont været meget lille. Men skal du på Camino og får brug for hjælp, kan du altså døgnet rundt ringe til 062 og få en engelsktalende i røret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar