søndag den 17. oktober 2021

Camino Frances med reservationer

Det er efter Corona-pandemien blevet mere almindeligt at reservere en seng på forhånd på Camino Frances.

Hvordan reservere jeg en seng på forhånd, lyder et spørgsmål her til Jakobsvejen.dk Og svaret er, at der er flere muligheder. Som det fremgår af artiklen nedenunder, er undertegnede for få dage kommet hjem efter en tur af Camino Frances til Santiago. Og her lidt om mine overnatninger undervejs.

1) Jeg har IKKE hjemmefra bestilt overnatning til hele turen,men jeg mødte flere undervejs, der havde gjort det. Alt fra at lade et rejsebureau lave det hele med rygsæktransport m.m. til de pilgrimme, der selv via booking.com havde planlagt hele turen.

2) Mine overvejelser om forhåndsreservation: 

a) Jeg ved ikke på forhånd, hvor godt gående jeg er. Og hvor lang en dags etape derfor bliver.

b) Jeg får - fra andre pilgrimme, pilgrimskontorer m.-m. - information om f.eks. pilgrimsmesser el. andre kirkelige tilbud undervejs, som jeg så indretter mine etaper efter.

3) Denne gang vidste jeg, at der var problemer med manglende sengepladser på det første stykke i Pyrenæerne, så jeg havde bestilt overnatning i Saint Jean Pied de Port i forvejen, samt sendt en mail til klostret i Roncesvalles og reserveret en seng. Begge dele via nettet.

4) Den spanske hjemmeside www.gronze.com er - efter undertegnedes opfattelse - langt den bedste hjemmeside med informationer om overnatningsmuligheder langs Camino Frances.

5) Jeg brugte - i de tilfælde, hvor jeg forhåndsreserverede - ikke booking.com, men ringede til overnatningsstedet - nogle gange få timer før ankomst, andre gange aftenen før - og reserverede (på mit meget mangelfulde spanske) en seng. Det fungerede perfekt. 

6) Flere gange fandt jeg et sted i byen/landsbyen uden at have ringet.

Hvor lange etaper går man, spørges der.

a) Det afhænger helt af hver enkelt, men bemærk, at der f.eks. på et længere stykke lige efter Pamplona er meget få eller ingen overnatningssteder, så her bestemmer sovemulighederne etapernes længde.

b) Det gik undertegnede - som så mange gange før og som det går mange pilgrimme - sådan, at jeg efterhånden som dagene gik, fik mere og mere gang i benene, så etaperne langsomt, men sikkert blev længere og længere.

c) På det sidste stykke fra Sarria til Santiago ramte jeg mange spanieres årlige pilgrimsfærd op til Spaniens store Nationaldag, den 12. oktober, 'Fiesta Nacional de España'; til minde om Columbus rejse til Amerika. Her tilpassede jeg overnatningerne med den spanske hovedstrøm og fandt trods overfyldte pilgrimsstier en seng hver nat uden store anstrengelser.

d) Jeg gik turen fra Saint Jean de Pied de Port til Santiago på 28 dage med "kun" knapt 20 km pr. dag de sidste to dage på grund af ovenstående ønske om at følge hovedstrømmen. 

PS: Jeg har stadig en ide om at skrive en mere samlet artikel her på jakobsvejen.dk om en pilgrimsfærd af Camino Frances med maske.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar