onsdag den 15. september 2021

Så er www.jakobsvejen.dk på Camino Frances

Undertegnede pilgrim skulle netop nu gerne være på vej over Pyrenæerne fra Saint Jean Pied de Port mod Roncesvalles, og i den kommende tid bliver der formentlig ingen opdateringer her på siden, ligesom mails til jakobsvejen@gmail.com kun læses lejlighedsvis.

Redaktøren af denne hjemmeside, tog i går mod til sig og satte sig i et tog fra Paris til Bayonne for efter 2 års pilgrimspause at forsøge sig på den pilgrimsrute, hvor de fleste pilgrimsservices (kirker, herberger, restauranter m.m.) er åbne, nemlig Camino Frances.  Men diverse pilgrimsvenner, samt mange pilgrimshjemmesider beskriver stadig Camino-vandring i Spanien som helt anderledes end før Coronapandemien, så det er faktisk med lidt sommerfugle i maven, at rygsækken er blevet pakket og rejsen er begyndt; ligesom Camino Frances er valgt i stedet for tidligere planer om pilgrimsvandring i Italien, fordi det simpelthen er den rute undertegnede kender bedst. Og bliver det for broget, ja, så tager jeg - for første gang på en pilgrimsvandring -  hjem igen før målet. 

Under tidligere vandringer har jeg haft muligheder for at opdatere hjemmesiden undervejs, da der stod PCere til rådighed på mange herberger, men jeg kan forstå, at det ikke længere er tilfældet. Så for dem, der selv overvejer at tage en tur, men stadig er i tvivl; kan intet nyt være godt nyt.

Jeg ser dog stadig min mail jakobsvejen@gmail.com lejlighedsvis, men kun lejlighedsvis. Så det er muligt at stille et spørgsmål, mens jeg er på vej.1 kommentar: