mandag den 13. september 2021

Vejrudsigt for Pyrenæerne (Saint Jean Pied de Port)

Det kan stadig betale sig at besøge pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port før starten.

Det ser ud til, -  efter de informationer, der tilgår www.jakobsvejen.dk - at Camino Frances er den af pilgrimsruterne i Spanien, hvor der er mest genåbnet service for pilgrimme i kølvandet på coronapandemien. Der meldes fortsat om en pilgrimsrute, der er vanskelige at gå (bl.a. manglen på sengepladser) end før pandemien. Der er dog igen pilgrimsliv i Saint Jean Pied de Port, som melder om "langt mere normale tilstande" end for et år siden. Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port er genåbnet, og det fortælles, at langt flere pilgrimme end tidligere er begyndt at reservere overnatning inden pilgrimsstarten. En ting er dog ikke forandret overhovedet, nemlig bjergenes (Pyrenæernes) uforudsigelighed. Det er stadig lige svært at gå over til Rolandsdalen i Spanien, hvis det stormer og regner, eller hvis tågen eller sneen lægger sig over bjergene, så derfor følgende råd, som givet mange gange før her på siden. 

Skal du over pyrenæerne fra Saint Jean Pied de Port, så tjek veirudsigten her:  http://www.aucoeurduchemin.org/meteo-682/

og beslut derefter om du vil tage turen over Col de Bentarte/Col Lepoeder (Napoleonsruten) eller turen over Valcarlos.

Det er også  - efter undertegnede opfattelse - en god ide at besøge pilgrimskontoret i Rue de la Citadelle nummer 39 dagen før, du begynder opstigningen. Her er der altid gode råd at hente. Og så gælder der stadig en del Corona-regler i Frankrig i almindelighed, som nu er afskaffet i Danmark, nemlig visning af vaccinationsattest, brug af masker m.m. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar