mandag den 6. september 2021

Paven kommer til Santiago næste år

Pave Franz og  den "genfundne" Pilgrimsvandring til Santiago i Spanien kobles nok en gang sammen med Europæisk Katolsk Ungdomstræf i Santiago de Compostela til august næste år. Paven har meddelt, at han planlægger at komme til Santiago nogle dage i perioden 3. til 7. august 2022. 

Det var Pave Johannes Poul den Anden, der som den første pave i historien, der lagde vejen forbi Santiago de Compostela ved en lignende lejlighed i 1982. Siden blev der rejst en statue af Pave Johannes Poul den Anden på Monte de Gozo, der ligger på pilgrimsvejen mod Santiago nogle få kilometer før byen og katedralen, og hvorfra man kan se kirkketårnet på katedralen, og hvor pilgrimmene i middelalderen samledes om sommeren for at gå i samlet flok til samnkt Jakobs grav.

Santiagos tidligere borgmester foreslår nu, at der rejses en ny statue af Johannes Poul den Anden på Monte de Gozo - bjerget i forbindelse med den nuværende paves besøg. Du kan læse mere her:

https://www.cope.es/programas/herrera-en-cope/el-papa-con-herrera/noticias/papa-francisco-abre-puerta-posible-viaje-santiago-prometi-pensarlo-20210901_1474564  eller i avisen, el Correo Gallego fra i går her:

https://www.elcorreogallego.es/opinion/firmas/erigir-de-nuevo-la-estatua-de-san-juan-pablo-ii-en-el-monte-do-gozo-DI8864588

Ingen kommentarer:

Send en kommentar