mandag den 2. august 2021

Test- og/eller vaccinationskrav i Spanien

Det er stadig ikke ukompliceret at gå Camino i Spanien.

Der er forholdsvis mange på Caminoruterne i Spanien her primo august -  flest på Camino Frances, langt flest spaniere, flest yngre, ligesom mage kun går forholdsvis få dagsetaper før Santiago, men i går kom der over 1.100 pilgrimme ind til Santiago, langt færre end i sommeren før Covid 19, men der er altså stadig mange med rygsæk i Galicien.

Der er også danskere på Caminoen, selvom det er meget få i forhold til de 2.500 til 3.000 om året, der gik "Camino" før Covid 19. Så jo det kan lade sig gøre at tage af sted. MEN det er ikke ukompliceret. Det kræves flere steder undervcejs, at man enten er vaccineret eller kan fremvise negativ test. Det gælder bl.a. mange restauranter, overnatningssteder, samt nogle lufthavne, offentlig transpost m.m. Og i Spanien koster en test penge.

Til dem, der er i tvivl lige nu, og stiller spørgsmålet: Hvad kræver det af papirer at tage afsted ?; kan jeg desværre kun svare følgende, følg selv med på nettet. Situationen ændrer sig hele tiden.

Her en artikel, der er et par dage gammel, men hvor der meldes om nye - eller måske rettere genindførte - restriktioner: https://www.lavanguardia.com/vida/20210726/7624236/canarias-galicia-exigen-pasaporte-covid-restaurante.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar