søndag den 22. august 2021

Præsten i Hospital de Orbigo overfaldet

Uhyggeligt angreb på en af den nye pilgrimstrends fadere på Camino Frances

Præsten, don Manuel González, som har været omtalt her på www.jakobsvejen.dk flere gange har været udsat for et røveriforsøg og overfald på sogneherberget i Hospital de Orbigo, der ligger på en af de første etaper efter Leon på Camino Frances. 

I følge spanske medier henvendte tre personer sig som pilgrimme hos præsten, bad  truende om penge og skubbede og slog  den over 80 årige gamle mand, inden de forsvandt igen. I kan læse om sagen her: https://www.diariodeleon.es/articulo/provincia/cura-hospital-orbigo-sufre-agresion-desconocidos-albergue-parroquial/202108161112032138627.html

I følge en anden avis fik præsten mange tæv af de tre overfaldsmænd en morgen i selve herberget. Og senere efter et alarmopkald kørt til behandling på hospitalet. læs her: https://www.leonoticias.com/comarcas/sacerdote-hospital-orbigo-brutal-paliza-peregrinos-20210816101045-nt_amp.html

Manuel González er en af de allerførste, der lavede Donativoherberg på Camino Frances tidligt i 1980erne med hjælp fra bl.a. tyske fonde, ligesom frivillige fra tyskland hjalp ham med at ombygge den store præstegård, så den kunne bruges til herberg. Jeg husker ikke hans nøjagtige alder, men han er over 80 år, og don Manuel, som han hed blandt pilgrimme, fik for nogle år siden problemer med hjertet og flyttede i første omgang en tid fra herberget, der alene blev drevet af frivillige. Han var nu tilbage i sit herberg og præstegård, da han blev overfaldet og tævet af tre - indtil videre - ukendte mænd. 

Spanske pilgrimshjemmesider har pt. mange kommentarer til overfaldet, hvor don Manuel omtales med de kærligste beskrivelser. 

Selv husker jeg flere meget positive oplevelser med ham siden jeg for snart 25 år siden mødte ham første gang. En fantastisk præst med en enrgi, som man skal lede længe efter. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar