søndag den 18. juli 2021

Aktuel "Covid19-herbergsliste" til Camino Frances

Der er pilgrimme på pilgrimsruterne i Spanien - også danskere, men "Caminoerne" er væsentlig forandrede efter Covid 19 - pandemiens ankomst.

Kan man finde overnatning på Camino Frances ?, lyder et spørgsmål her i sommervarmen. Og svaret er Ja, men såvel den aktuelle Covid19 situation, som herbergslisterne ændrer sig.

I får et link til en aktuel herbergsliste på Camino Frances her:  

https://drive.google.com/file/d/1k6qqYEc-sYhgqC06kBEMRvC9YWa09d_K/view     

Med både røde (lukkede), Gule ( med forventet åbningsdag) samt grønne (allerede åbne) herberg. Men situationen ændres hele tiden, så følg selv med ! Undertegnede synes stadig, at www.gronze.com - når det gældere pilgrimsvandring i Spanien - er bedst orienteret.

Og jo, der er pilgrimme på stierne i Spanien - og de kan nu også tælles i tusinder, men i følge informationerne fra pilgrimskontoret i Santiago de Compostella, går langt de fleste pilgrimme, herunder Covid 19 - pandemien, langt kortere strækninger end før,  og der er derfor langt færre pilgrimme på stierne mere end 100 til 200 km væk fra Santiago end tidligere. I går kom der 1.244 pilgrimme ind til Santiago - altså et pænt antal, men selvom jeg ikke har nogen sikker information, vil min påstand/tese være, at langt de fleste alene har gået i Galicien, der i modsætning til det meste af Spanien, stadig er farvet grøn, altså lavt smittetryk. Det kan dog også være ændret, når I læser denne artikel.

Og danskere på Caminoen ? Her har der i sommer gået flere end jeg havde forventet. I juni blev det til 34 danskere, der bad om et compostella på pilgrimnskontoret i Santiago. Jeg har endnu ingen informationer om, hvor langt de danske pilgrimme har gået. Men af junis 14.827 ankomne pilgrimme til Katedralen i Santiago, var over 85 % spaniere eller portugisere, og under tusind havde gået over 700 km ( Saint Jean Pied de Port, Roncesvalles, Madrid, Barcelona eller endnu længere væk).Ingen kommentarer:

Send en kommentar