mandag den 30. august 2021

Mange spanske pilgrimme på Caminoen og Jo, der tales om Covid 19 !

Der har i sommermånederne været forholdsvis mange pilgrimme på Caminoen - tallet er pt. opgjort til lidt over 100.000.

Det er fortsat mest sandsynligt at møde spaniere, samt udlændinge med fast bopæl i Spanien, hvis du tager en tur af en af caminoerne i Spanien i den nærmeste fremtid.  Af de - formentlig - lidt over 100.000 pilgrimme, der er kommer ind til Katedralen i Santiago i de tre sommermåneder har ca 2/3 været spaniere (herunder mange udlændinge med fast bopæl i Spanien.)   Og langt de fleste har "kun" gået de sidste 100 til 200 km før Santiago - langt flest af Camino Frances fra Sarria, men også mange fra Tui (den portugisiske grænse), Ferrol (den engelske rute) og Oviedo (Camino Sanabres). Der er også en del danskere der går - indtil nu er der opgjort over 200 danske pilgrimme i sommermånederne.

Men trods det langt lavere antal Santiagopilgrimme end før Covid 19 pandemien, meldes der stadig om dage med trængsel på overnatningsstederne, hvilket i følge diverse spanske hjemmesider skyldes to ting: Mange lukkede herberger, især Donativo (kirkelige herberger) med frivillig arbejdskraft, samt begrænsninger i antallet af senge på de åbne private herberger/pensioner m.m. for at undgå smitte. 

Og der tales stadig om smittefare på diverse hjemmesider i Spanien, selvom der er langt færre indlæg end tidligere. Og så er der store diskussioner for og imod forhåndsreservering af overnatning. Så Caminoen er forandret, men altså reelt åbent for dem, der vil gå. Af det undertegnede kan se på hjemmesiderne i øjeblikket, virker det som om, at www.gronze.com er langt bedst opdateret, når det gælder åbne og lukkede herberger. Og fra en del spanske pilgrimme er der stadig et råd, der går igen: Ring i forvejen for at sikre dig, at der også er en seng, når du kommer frem.  

Om undertegnede vil rette sig efter det råd, hvis jeg selv kommer af sted her engang i september/oktober. Det er straks en anden sag. Jeg er personlig meget i tvivl om en caminovandring nu og hvordan !


Ingen kommentarer:

Send en kommentar