onsdag den 12. juni 2019

Sange fra Caminoen

Mange pilgrimme benytter også den mulighed pilgrimsvandringen giver dem til at synge deres yndlingssange eller særlige pilgrimssange, når de går alene på stien.
Undertegnede er pt. på pilgrimsvandring i Frankrig af Via Podiensis fra Le Puy, med et skift et par etaper før Pyrenæerne af en tværrute til Oloron Saint Marie for at slutte af i Lourdes. Der kommer senere lidt mere om denne - lidt hjemmelavede - rute her på siden. Men som så mange gange før, går jeg (når ikke alt for mange hører det) og synger på stien. Mest danske "pilgrimssange" som f.eks. "Dejlig er jorden", men jeg har også forsøgt mig med den franske pilgrimssang over alle, Ultreia - iøvrigt uden større held.
Og så har jeg fornylig hørt en helt ny tysk pilgrimssang, hvor tre præster følger en pilgrim på hans vej mod Santiago de Compostella, og hvor han undervejs efterlader et billede af sin - formentlig afdøde - elskede ved Jernkorset. Præsterne synger meget tydeligt, så teksten er faktisk ikke så svær at forstå. Sangen kan høres her:
https://www.youtube.com/watch?v=jitSoszyAh4
Og så skal I også lige havde mulighed for at høre et kor synge: Ultreia ; der vel bedst kan oversættes med: fremad
https://www.youtube.com/watch?v=XlRym0ChXQg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar