lørdag den 1. juni 2019

La Faba eller o Cebreio (Camino Frances) - hvad skal jeg vælge ?

Det tyske herberg i la Faba lige før o Cebreio er ret enestående, men det er pilgrimsmessen i klosterkirken i o Cebreio også. En taxi kan klare problemet, men...
Et spørgsmålstegn i overskriften. Det er vist første gang, det er sket i de ca 5 år hjemmesiden www.jakobsvejen.dk har eksisteret. Men det skyldes, at undertegnede ikke kan svare begavet på spørgsmålet: Hvordan kan jeg (på Camino Frances) overnatte i La Faba og samtidig være med til pilgrimsmessen i o Cebreio ? Og svaret er ikke særlig pilgrimsagtig: Med mindre du vil gå knapt 5 km frem til o Cebreio (sen eftermiddag) og tilbage til La Faba (om aftenen), må du tage en Taxa eller foretage et valg mellem pilgrimsmesse og La Faba.
Det tyske herberg, Albergue de La Faba; er drevet af frivillige og det meget smukke kapel (kirke) ved herberget er fuldt restaureret og åbent. Hvilket mange pilgrimme benytter sig af, ligesom stemningen på selve herberget er i top. Jeg har kun boet der en gang, nemlig i begyndelsen af maj i fjor, og det var en rigtig god oplevelse. Men jeg gik så glip af pilgrimsmessen i o Cebreio, og da jeg den efterfølgende morgen efter godt en times gang op ad bjerget passerede klosterkirken i o Cebreio (i øvrigt i let frostvejr) var kirken lukket. Ja, jeg havde foretaget et valg og kunne altså ikke få det hele.
(Her et foto af klosterkirken i o Cebreio taget en tidlig morgen i maj 2018) Der er pilgrimsmesse i o Cebreio hver aften kl. 18.00 hele ugen, og det har der været siden nu afdøde præst Don Elias residerede. (Han var i øvrigt manden bag de gule pile). Og aftenmessen i klosterkirken i o Cebreio er - for mange pilgrimme - noget helt særligt. Så vælger du at overnatte i la Faba kan du - uden rygsæk - tage turen de knapt 5 km op af bjerget på godt en time og lidt hurtigere ned igen, altså fra ca kl. 16,30 til ca 20,15. Eller - som jeg har læst, at nogle pilgrimme gør, ringe efter en lokal taxa, der bringer dig til og fra kirken. Men pilgrimme i en Taxa!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar