fredag den 7. juni 2019

La Verna - Assisi har fået flere pilgrimme

Der er blevet væsentlig flere pilgrimme, der går af Via de Francesco, men der er stadig langt færre end på de spanske pilgrimsveje.
Italiens pilgrimsveje er i de allerseneste år blevet langt mere populære - formentlig som en følge af hele pilgrimsbølgen, hvor erfarne pilgrimme fra Spanien, Portugal og Frankrig får mod på at prøve noget nyt. Man skal dog vide, at Italien er et væsentligt dyrere pilgrimsland - ikke mindst når det gælder overnatning. Der er masser af information på nettet.
(Pilgrimsrygsække er ikke længere så usædvanligt at se i Assisi, idet der er langt flere gående pilgrimme i Italien end bare for få år siden. Her rygsække foran en morgenmadscafe) Undertegnede har en foreløbig ide om at tage en 9 dages tur fra La Verna til Assisi i eftersommeren/det tidlige efterår, og jeg er derfor begyndt at indsamle information. Jeg har tidligere - for år tilbage - forsøgt mig med etaper på ruten i en oktober måned, men måtte opgive undervejs - det strandede på et problem: Mangel på overnatningssteder. Nu er der i mellemtiden kommet flere forskellige trykte guides med overnatningssteder, men også både apps og hjemmesider med lister.
Jeg har allerede købt den trykte italienske guide, Di qui passò Francesco af Angela Maria Seracchioli i både italiensk og engelsk udgave, On the road with Saint Francis. Den seneste engelske guide er fra 2019 og skulle derfor være rimelig opdateret. Der findes også en hjemmeside med overnatningssteder: http://www.diquipassofrancesco.it/IT/ElencoAccoglienzeStampaNew-01.asp , der skulle være gældende/opdateret for resten af 2019, men det er i Italien altid en god ide at sikre sig en ekstra gang. Det kan være klogt at lytte til følgende råd fra en italiensk pilgrim: Husk at ringe i forvejen til et overnatningssted, hvis du tager på pilgrimsvandring i Italien.
Der kræves pilgrimspas/Credential på enkelte af overnatningsstederne, mens der andre steder annonceres med rabat på overnatning til pilgrimme med pilgrimspas. Jeg har fået et fra Assisi, hvor de udleveres på pilgrimskontoret i den store Basilica di San Francesco, og hvor de i øvrigt oplyser, at der nu er væsentlig flere pilgrimme, der går. Men pilgrimspasset kan også fås i f.eks. La Verna.
Hele stien mellem La Verna og Rieti, hvorfra det er muligt at fortsætte mod Rom, er på ca 350 km. Men går man alene fra La Verna til Assisi er det under 200 km. Angela Maria Seracchioli's guide foreslår ni etaper fra La Verna til Assisi. Der ikke er så mange overnatningssteder, som erfarne caminopilgrimme i Spanien er vænnet til. Jeg husker selv, da jeg for over 22 år siden gik Camino Frances første gang og mødte de samme sympatiske pilgrimme næsten hver nat, fordi antallet af overnatningssteder kun var en lille brøkdel af i dag. Jeg vender tilbage med mere info om La Verna - Assisi , hvis mine planer, om at gå af denne pilgrimssti senere på året, bliver til virkelighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar