søndag den 16. juni 2019

Hård kritik af Rother Wanderführer - Desværre

Rother Wanderführers seneste udgave af Via Podiensis er mere end langt under sædvanlig standard - desværre.
Kommentar/Anmeldelse: Dette er en kommentar som jeg er ked af at skulle skrive. Men når jeg her på siden gang på gang har "reklameret"/skrevet positivt om Rother Wanderführer forpligter det til også at skrive, når Rother har leveret vel nok en af de dårligste pilgrims/vandrerguides, jeg har haft i hånden. For 5 år siden gik jeg fra Le Puy en Velay af Via Podiensis med en tysk udgave af Rother Wanderführer i hånden, og efter en vellykket pilgrimstur sydpå og over Pyrenæerne kunne jeg kun rose Rother. Nu har jeg nok en gang gået ud af Le Puy. Denne gang den 16. maj i år - nok en gang med Rother i lommen; en fransk udgave fra 2019 - altså den nyeste, som burde være opdateret mindst til og med 2018. Men ak nej!
1) Kortmaterialet var slet ikke som tidligere. Det var tegnet upræcist, og flere steder direkte forkert.
2) Angivede stier var nedlagte. Mest Fatalt GR 6 A. Der slet ikke eksisterede mere. Den var nedlagt for 3 år siden. Al afmærkning var fjernet, og ruten ud af Figeac lagt helt om. Flere steder var ruten langt om uden at det fremgik af kort m.m..
3) Herbergslisten var mere end forældet. Foreksempel var eneste herberg i St.Antoine lukket i 2016 - altså 3 år, før den udgave af Rother, som jeg havde købt og betalt, var gået i trykken. Og sådan kunne jeg blive ved.
Jeg vil i nærmeste fremtid opdatere mine tidligere anbefalinger af Rother under Europæiske Pilgrimsveje. Da jeg slet ikke længere kan stå inde for Rother Wanderführers kvalitet. Generelt er Miam,Miam DoDo, når det gælder pilgrimsvandring i Frankrig, blevet bedre og bedre, mens Rother Wanderführer har kurs mod bunden, hvis den overhovedet kan blive dårligere. Jeg havde så mange ærgrelser denne gang undervejs, at jeg havde mest lyst til at smide den i skraldespanden og købe en anden guide, men jeg beholdt den af en eneste grund - nemlig for at kunne skrive denne kommentar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar