søndag den 30. juni 2019

Camino Portugues - fra kyst til centralrute

Der findes efterhånden mange Camino Portugues-ruter mod Santiago, og forbindelserne mellem de forskellige ruter forbedres løbende.
Der er nu lavet en ny rute mellem udgangen fra Porto af Camino Portugues langs kysten og centralruten ved São Pedro de Rates. Du får et par link lige om lidt. Men først en lille forklaring.
1) Der findes mindst 3 ruter plus diverse alternativveje, hvis du går af Camino Portugues fra Porto mod nord.
2) Langt de fleste pilgrimme begynder deres pilgrimsfærd i Porto, hvor der kun er ca 10-11 etaper til Santiago plus de "omveje"/alternative ruter, som man nu hver især har/får lyst til.
3) De fleste går ud af Porto langs kysten af en uafmærket sti, idet de bare følger floden og havet til Matosinhos, eller tager Metroen fra Porto til Matosinhos, hvorfra ruten langs kysten er afmærket med de kendte gule pile.
4) Fra Matosinhos går turen så langs kysten mod Vila do Conde, hvorefter der er to muligheder:
a) Kystruten
b) Centralruten
5) Når de fleste vælger turen fra Porto over Matosinhos-Vila do Conde skyldes det, at den ordinære afmærkede centralrute ud af Porto går gennem et ikke særligt charmerende industrikvarter.
6) En del pilgrimme synes dog, at det er lidt besværligt at komme fra kystruten ved Vila do Conde og til centralruten ved São Pedro de Rates. (Undertegnede har gået fra Kystruten til Centralruten 2 gange. En gang fra Lavra til São Pedro de Rates, og en gang fra Vila do Conde til São Pedro de Rates. Jeg syntes ikke, at det var svært at finde vej, men jeg kan af mails og læsning på diverse websider forstå, at der er andre, der har en anden oplevelse. Derfor denne lille artikel, idet jeg ind imellem får spørgsmål om netop denne forbindelsesvej) Der er nu er lavet en "mere sikker vej" - hedder det sig - mellem Vila do Conde og São Pedro de Rates. Du kan finde kort og beskrivelser på dette link: http://www.caminador.es/wp-content/uploads/2009/06/9-VILADOCONDE-RATES-guia-2x1B.pdf
samt et Googlekort her: https://www.google.com/maps/d/viewe...ll=41.388601382527995,-8.704722999999944&z=12

Ingen kommentarer:

Send en kommentar