onsdag den 16. januar 2019

Via de la Plata's bedste herberger ?

Den spanske pilgrim Antonio Retamosa har fået lavet en lille afstemning blandt nogle af Via de la Platas pilgrimme om de bedste herberger. Du får listen herunder.
En af de store (måske største) spørgsmål for mange pilgrimme undervejs på en tur er: Hvor skal jeg sove i nat ? Spørgsmålet fylder meget ( måske alt for meget efter undertegnedes mening), men når jeg falder over en hitliste på nettet hos gode pilgrimsvenner, kan jeg ikke dy mig for at læse dem og stille mig selv spørgsmålet: Er du enig ?
Herunder en hitliste lavet efter afstemning om de bedste herberger på Via de la Plata/Camino Sanabres via pilgrimshjemmesiden: https://viadelaplataelcamino.blogspot.com/ , der redigeres af Antonio Retamosa. Listen afspejler i høj grad mine egne positive oplevelser på Via de la Plata, så jeg kan ikke nære mig for at give et par af dem en personlig kommentar med - uden at jeg vil sætte karakterer på hvert enkelt herberg.
#1 Albergue parroquial in Fuenterroble de Salvatierra (Salamanca) - 163 stemmer (Et af de allerbedste herberger på samtlige caminoruter i Spanien (men ikke det reneste). det drives af frivillige under ledelse af den meget karismatiske præst, don Blas, der er noget helt for sig.)
#2 Tábara (Zamora) - 127 stemmer - Også et vidunderligt herberg, der - desværre - ligeledes trænger til rengøring. Det drives af frivillige fra pilgrimsforeningen "El Espíritu de Santi" med energiske Josef i front.
#3 Zafra (Badajoz) -102 stemmer (Stort herberg med godt køkken, rimelig rent, og ikke mindst søde frivillige pilgrimsvenner, som hospitaleros. Et teknisk problem, da jeg passerede. Herberget var stopfyldt og kun et toilet. Det holdt lidt hårdt).
#4 Zamora (Zamora) - 83 stemmer ( Et af de allerbedste kommunale herberger på samtlige pilgrimsruter i Spanien. Frivillige hospitaleros, godt køkken og gode faciliteter midt i en af de smukkeste middelalderbyer, ja så er alt vist sagt.)
#5 Alba y Soraya in Calzada de Béjar (Salamanca) - 53 stemmer ( Et privat herberg, rent, god mad og et imødekommende herbergspar langt ud over det normale, Manuela og Maxi )
#6 Oseira monastery in Oseira (Ourense) - 43 stemmer ( Her på klostret er sovesalen lidt fugtig, men det kan varmt anbefales at indlogere sig to nætter på klostret, som pilgrimsgæster. Er man der to nætter, får man eget værelse og kan deltage i munkenes liv med alle tidebønner).
#7 La Misericordia in Alcuéscar (Caceres) - 42 stemmer
#8 Torre de Sabre in Cubo del Tierra del Vino (Zamora) - 38 stemmer
#9 Castilblanco de los Arroyos in Seville (Seville) - 32 stemmer
Jeg har efterhånden vist fotos af fantastiske Don Blas og hans herberg mange gange, så derfor får I her et foto fra det private herberg,Alba y Soraya in Calzada de Béjar, hvor værten Maxi giver en "lille en" at sove på efter aftensmaden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar