mandag den 14. januar 2019

Pilgrimstræf 1. marts på Frederiksberg

Forårets pilgrimstræf er aftalt til fredag, den 1. marts kl. 17.00 i Sankt Mariæ Kirke på Frederiksberg.
De seneste 5 år har en mindre gruppe pilgrimme mødtes to gange årligt for at inspirere hinanden til nye pilgrimsoplevelser. Der har ved hvert træf været både "garvede" pilgrimme og 1. gangspilgrimme med ved træffet. Der står ikke nogen forening bag. Det er en en håndfuld Santiagopilgrimme med katolsk baggrund, der har taget initiativ til træffene, der har været holdt på skift i flere forskellige katolske sogne i Det storkøbenhavnske Område - samlingerne har været åbne for alle - også ikke katoliker, hvilket efterhånden rigtig mange har gjort brug af gennem årerne.
Næste træf er - som skrevet ovenover - fredag, den 1. marts kl. 17.00 i Sankt Mariæ Kirke, Jens Jessensvej på Frederiksberg. Træffet er arrangeret efter samme recept som tidligere. Man mødes kl. 17.00 til messe, derefter møde med et lille oplæg, fællespisning og erfaringsudveksling, hvor det er muligt at stille spørgsmål om stort set alt, der drejer sig om pilgrimsvandring. Der vil være meget erfarne pilgrimme til stede, som har gået mange forskellige pilgrimsruter i først og fremmest Spanien, men også Portugal, Frankrig, Tyskland, Østrig og Italien.
Det lille oplæg før fællesspisning vil denne gang handle om pilgrimsvandring i Frankrig, der har rigtig mange pilgrimsstier - de mest benyttede rammer Pyrenæerne, hvor det er muligt at fortsætte til Santiago. Frankrig er et gennemorganiseret pilgrimsland med godt afmærkede stier, mange overnatningssteder og gode guides - både trykte og på nettet. Det er lidt dyrere at gå i Frankrig end i Spanien og Portugal, men væsentlig nemmere og billigere end i Tyskland, Østrig, Schweiz og Italien, ja for den sags skyld Danmark. Det koster som regel mellem 30 og 40 Euro for en seng med halvpension (fælles pilgrimsmidddag inkl. drikkevarer og morgenmad). Standarden er generelt højere end i Spanien.
Men som sagt skal du gå i Spanien eller et andet sted i Europa til foråret er det muligt at stille spørgsmål om andre ruter, pakning m.m.
Arrangørerne vil af hensyn til indkøb af mad og drikkevarer gerne have tilmeldinger, som kan sendes her til jakobsvejen@gmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar