fredag den 4. januar 2019

Nok en alternativ rute i Nordspanien

Camino Vadiniense og Lebaniego går fra San Vicente de la Barquera til Leon gennem nationalpark og forbi en af Spaniens andre store helligsteder, klostret Monasterio de Santo Toribio de Liébana.
ca 9.500 pilgrimme har - i følge den spanske hjemmeside http://www.mundicamino.com/ - gået fra San Vicente de la Barquera, der ligger ved kysten på Camino del Norte til Leon, der er en af de vigtigste pilgrimsbyer på Camino Frances. Turen går gennem naturpark til en af Spaniens store helligdomme, klostret Santo Toribio de Liébana, der skulle rumme en af splinterne fra Kristi Kors, og som var et vigtigt samlingspunkt på Spaniens Kristne i middelalderen, mens de muslimske mauere sad på magten i det meste af det nuværende Spanien. Det første stykke af ruten til Santo Toribio de Liébana hedder Camino Lebaniego, og den skifter så navn, på den del der forbinder klostret med Leon, til Camino Vadiniense. Informationerne om de mange pilgrimme på ruten i år, fremgår ikke af den officielle statistik fra pilgrimskontoret i Santiago, der alene registrer, hvilke jakobsveje pilgrimmene går ind i byen af. Da jeg - ligeledes i år - gik Camino del Salvador som optakt til Camino Primitivo mødte jeg en del del pilgrimme, der enten - som jeg - fortsatte af Camino Primitivo eller af Camino del Norte mod Santiago. Camino del Salvador er ikke en jakobsvej, og fremgår derfor heller ikke af statistikken fra Santiago.
Og der er sket en stor forskydning i de valgte pilgrimsruter i Spanien de senere år til en bred vifte af "alternative" ruter til først og fremmest Camino Frances, men også Camino Portugues, så de pilgrimme, der ønsker at gå af de lidt mindre befærdede ruter nu går af Camino del Salvador, Camino de Levante (Avila) eller nogle af de andre, som du kan se på www.gronze.com .
Du kan finde væsentlig flere informationer om Camino Vadiniense og Lebaniego på https://caminolebaniego.com/inicio .
Hele artiklen på Mundicamino kan du finde her: http://www.mundicamino.com/noticias/10003/el-camino-lebaniego-cerca-de-los-10-000-peregrinos-este-ao/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar