tirsdag den 13. marts 2018

Transport: Madrid Lufthavn - Saint Jean Pied de Port

Mindre busselskab bringer pilgrimme fra Madrid lufthavn til den spanske/franske grænse tæt på Saint Jean Pied de Port.
Kan man flyve til Madrid og tage derfra til Saint Jean Pied de Port ? lyder spørgsmålet Næsten , lyder svaret. Og det er internettet, der hjælper på vej, da jeg selv har taget gennem Frankrig, når jeg har gået Camino Frances.
Infrastrukturen er rigtig god i Spanien, og der er flere busselskaber, der bringer pilgrimme fra lufthavnen direkte til forskellige byer i spanien. Det vigtigste selskab er https://www.alsa.com/en/web/bus/home , men der er også andre: http://alosa.avanzabus.com/web/rutas__horarios_y_precios.html, ligesom der er gode togforbindelser se: https://venta.renfe.com/vol/home.do?c=_e2Uj .
Men tilbage til spørgsmålet. Der findes et lille busselskab, der kan bringe pilgrimme fra Lufthavnen i Madrid til den lille grænseflække Pekotxeta mellem Valcarlos og Saint Jean Pied de Port, hvorfra der kun er nogle få kilometer til Saint Jean Pied de Port, der kan klares i Taxi eller på gåben (Lidt træning før næste dags strabadser). Du kan finde tidsplan og navn på busselskabet her: https://www.plmautocares.com/horarios/ Der er dog et stort MEN. Turen, der har stop i Pamplona, kan ikke klares på een dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar