fredag den 9. marts 2018

Meget vand på Via de la Plata lige nu !

Pilgrimme på Via de la Plata melder her i begyndelsen af marts om meget våde pilgrimsstier, som det visse steder er mere end svært at passerer.
Skal du gå Via de la Plata her i marts og april, så husk dagligt at høre dig for hos lokale, om hvordan pilgrimsstien ser ud. Selvom der de seneste få år er gjort en del for pilgrtimmene med store faste sten gennem det utal af vandløb, pilgrimmene passerer undervejs, er pilgrimsstien stadig mange steder ikke sådan at gå på efter mange dage med regn. Og de pilgrimme, der her primo marts er begyndt i Sevilla melder om RIGTIG MEGET vand.
Jeg har gået ruten to gange i 2012 og i fjor (2017). I april 2012 regnede det ekstremt meget, og derfor var selv små bække og grøfter forvandlet til "store floder", hvor det var svært at komme forbi. I 2017 var aprilvejret væsenligt bedre - og dog lidt regn - her gik jeg ikke alternative ruter en eneste gang, men måtte et par enkelte steder "danse" på sten gennem mudder for at komme nogenlunde tørskoet frem.
De lokale - især på "pilgrimsbarer" og på herberger - ved som regel besked, ligesom de kan anbefale en alternativ vej, hvis stien (der ofte går på en grøftelignende sti) er blevet til et lille vandløb.
Her et par foto fra Via de la Plata april/maj 2012, der meget godt illustrerer, hvor svært det kan være, samt et foto, der viser, hvordan hele herberget blev taget i brug til tørring af regnvådt tøj. Det var kun muligt få gange undervejs at få vasket tøj, så vi pilgrimme stank - heldigvis stort set os alle sammen lige meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar