lørdag den 2. december 2017

Lidt flere vinterpilgrimme !

Det bliver stadig mere populært at gå pilgrimsvandring i Spanien om vinteren, selvom antallet af pilgrimme fra november til marts er langt under sommerens.
Her første weekenden i advent kan pilgrimskontoret i Santiago oplyse, at der kom 7.346 pilgrimme ind til Santiago i november. Et meget lille antal i forhold til de over 57.000 pilgrimme, der gik Jakobsvejen/Caminoen i august i år, men et meget stort tal set i forhold til antallet af novemberpilgrimme for bare få år siden. I år 2.000 var der under 10 % i forhold til i år med 688 og i 1989 kom der 15 pilgrimme ind til Santiago i november. Så konklusionen er klar. Det er blevet mere og mere populært at gå pilgrimsvandring til Santiago - også om vinteren, hvor mange pilgrimme oplyser, at der er langt mere ro og åndelighed end i de hektiske pilgrimsmåneder fra midt april til slut oktober.
Og det samlede antal Santiago-pilgrimme er indtil nu i år med novembertallene blevet til 298.247, så senest til jul vil det magiske tal på 300.000 Santiagopilgrimme på et år formentlig være passeret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar