lørdag den 23. september 2017

Til Santiago i æseltempo

Fransk pilgrim har skrevet en bog om at gå fra Anjou i Frankrig til Santiago sammen med et æsel.
Pilgrimme har meget tilfælles, men er også meget forskellige. Den franske pilgrim, Caroline de Danne, der i dag er konsulent i et firma i Lyon i Sydfrankrig, tog efter sine studier på et fransk universitet, et sabbatår for sammen med æslet Pepite at gå til Santiago. Det er der kommet en bog ud af. Helt ærligt, jeg har ikke læst bogen, der bærer titlen Compostelle au pas de l’âne (Til Santiago i æseltempo), men de brudstykker, som jeg har set på nettet lyder anderledes end det, som jeg plejer at læse fra pilgrimshånd. Caroline de Danne gør sig mange observationer undervejs. Netop æslet er årsag til at rigtig mange mennesker henvender sig til hende, ligesom hun selv kommer til at føle et nært fællesskab - ikke bare med de mange andre pilgrimme, men også æslet, som hun må aflevere igen ved hjemkomsten til Frankrig.
Caroline de Danne lægger ikke skjul på, at pilgrimsfærden har været en religiøs vækkelse for hende, og at hun på sin et-årige tur har haft oplevelser af en slags åbenbaringer, som hun ikke mener er tilfældige.
Hvis du skulle have lyst til at læse mere om hendes bog og et lille interview med hende, kan det læses her: http://www.pelerin.com/Pelerinages/Chemin-de-Saint-Jacques-de-Compostelle/Tout-savoir-sur-le-chemin-de-Saint-Jacques-de-Compostelle/Compostelle-avec-un-ane
Her fotoet fra bogens omslag:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar