onsdag den 19. juli 2017

Camino Mozárabe kan blive næste store rute

Den næsten 1.300 km lange jakobsvej fra Middelhavet til Santiago får mere og mere omtale på nettet af pilgrimme, der har taget turen.
Camino Mozárabe er en af de pilgrimsruter, der blev brugt mindst i middelalderen. Ruten begynder ved Middelhavet ved Malaga rammer efter ca 600 km Via de la Plata ved Merida, hvorefter den følger Via de la Plata resten af vejen til Santiago. Ruten har fået navn efter de daværende muslimske herskeres navn for kristne, der udgjorde "den laveste klasse" i samfundet, men som trods det i flere perioder, når de muslimske herskere følte sig sikre i deres magtpositioner, fik lov til at gå til Santiago. Deraf navnet på ruten. Nu som i middelalderen var den langt mest benyttede rute til Santiago, Camino Frances, hvor store grupper af europæere - først og fremmest franskmænd, men også bl.a. danskere, bevægede sig til Sankt Jakobs grav.
Nu forsøger nogen at gøre Camino Mozárabe til et alternativ eller andet valg som pilgrimsrute, og det er først og fremmest garvede pilgrimme, der går på ruten. Der er kommet langt flere overnatningssteder langs ruten, men som på Via de la Plata er der flere steder langt mellem herbergerne, og ruten er rimelig anstrengende, men også flot og i følge dem, der har prøvet, noget helt særligt.
Nu har en af pilgrimsveteranerne, under pilgrimsnavnet Magwood, lavet en times film om sin tur fra Middelhav til Atlanten. Turen gik fra Malaga til Fisterra, var på 1.365 km og tog 52 dage. Du kan se filmen på denne adresse:
https://www.youtube.com/watch?v=6TKMxFiGZY0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar