torsdag den 27. august 2015

Pilgrimssæsonen ser ud til at have toppet

Siden weekenden er antallet af pilgrimme, der kommer til Santiago, igen faldende.
Der tegner sig efterhånden et fast mønster hen over året for, hvornår de fleste vælger at gå til Santiago. Om vinteren - selvfølgelig - færrest, derefter en stigning hen over foråret med kulmination  i slutningen af juli op til Sankt Jakobsdag den 25. juli, som holder sig hen til slutningen af august, hvor antallet af pilgrimme atter begynder at falde.  MEN hvert år med et større antal pilgrimme hen over året end året før. I sær i danske pilgrimskredse har nogen  - i snart flere år - forudsagt, at det samlede antal pilgrimme til Santiago snart topper. Årets antal pilgrimmeop til i dag tyder dog ikke på, at det er tilfældet - endnu i hvert fald.
Men lige nu bliver der langt færre pilgrimme på pilgrimsstierne i Spanien end i resten af juli og august. I går, onsdag, kom der "kun" 1.353 pilgrimme ind, i forgårs 1.739, så meget tyder på, at antallet af daglige pilgrimme skal tælles under 2.000 i resten af sæsonen. Men samlet - når året er omme - vil det undre denne sides redaktør meget, hvis man ikke passerer 250.000 Santiago-pilgrimme i år.
For dem der helst vil gå, når der er lidt færre pilgrimme, er september og oktober ikke noget dårligt valg. Vælger man at gå fra et stykke oppe i Frankrig af Le Puy-ruten skal man dog være opmærksom på, at maj og september normalt er de måneder med flest pilgrimme på denne del.
Af de omkring 250.000, der kommer ind til Santiago i år, vil 2/3 eller omkring 165.000 vælge den franske rute, Camino Frances, hvoraf ca 80.000 vælger at starte i Saint Jean Pied de Port, lægger man hertil antallet af pilgrimme der går endnu længere end fra Saint Jean Pied de Port, vil over 85.000 i år gå hele vejen fra Pyrenæerne til Santiago af den franske vej.
De resterende 1/3 eller omkring 85.000 af alle Santiagopilgrimmene vil vælge en af de andre spanske (portugiske) ruter til Santiago, hvoraf flest kommer ind af Camino Portugues, dernæst Camino del Norte, Camino Primitivo, Via de la Plata og den - meget korte - engelske rute, Camino Ingles, der har haft en meget stor stigning i år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar