tirsdag den 18. august 2015

Den sværeste Camino i Spanien

Nok en pilgrimsrute til Santiago,  Camino de La Ruta de Vandiniense, skulle nu være i brug.
La Ruta de Vandiniense går fra Potes i Nordspanien, sydvest for Santander midt i Det store nordspanske naturområde, hvor der findes flere natur/nationalparker med vilde bjerge.
Caminoen rammer den franske Rute i nærheden af Leon, hvorfra der fortsættes af den franske til Santiago.
Det er en gruppe frivillige i byen Cisterna på ruten, der står bag den nye Camino rute, som de siger er en af de ældste til Santiago. På den ene side oplyser de på hjemmesiden, at Camino de La Ruta de Vandiniense er den sværeste af alle ruterne, på den anden side skriver de, at der ikke er nogen farlige passager trods højden, idet ruten passerer 1.794 meter. "Der er ingen steder, hvor man skal ud at kravle eller "flyve". Ruten er bedst i foråret og det tidligere efterår, hvor den er fri for sne.
Der skulle være 200 pilgrimme, som i indeværende sæson har valgt denne naturrute, som i følge deres hjemmeside giver mulighed for stilhed og åndelig aktivitet i smukke naturomgivelser.
Der skulle stor set ikke være asfalt på ruten, anden ind ved nedgang/indgang til byerne undervejs, hvor der kan findes overnatning.
Selve navnet Vandiniense stammer fra en tidlig romersk by i området, og selve stien skulle være lavet tæt på eller på en gammel romersk vej, der også blev brugt af pilgrimme i middelalderen.
Du kan selv læse mere på denne hjemmeside:
http://www.gronze.com/camino-de-santiago/caminos/guia-del-camino-vadiniense/informacion
I går mandag, kom den "kun" 1.531 pilgrimme ind til Santiago. Det var første dag i lang tid, hvor antallet ikke lå omkring 2.000 - eller endda nogle dage flere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar