fredag den 21. august 2015

Pilgrimskøer overalt i Santiago

Tysk pilgrim finder det OK med 3 Euro i "entre" til Porto de la Gloria"
Der er nu så mange pilgrimme i Santiago, at de slet ikke kan følge med i Katedralen og på Pilgrimskontoret. Det nye Pilgrimscenter, der skulle have åbnet i juni/juli er stadig ikke færdigt, og på kirkens kontor siger de, at det nye pilgrimcenter vil  være lagt bedre til at håndtere de mange pilgrimme. Samtidig har Katedralen måtte ansætte mere personale til at hjælpe med de mange pilgrimme og turister, der vil ind i Katedralen og besøge Sankt Jakobs grav. Beslutningen om, at det skal koste penge (entrebillet til Katedralmusset) for at gå gennem Porta de la Gloria, er stadig i brug.
Det sidste har fået en debat i gang på flere hjemmesider (interesserede kan læse mere her på siden i indlæg fra den 11.08.og den 13.08 ).
En tysk pilgrim, Christoph Kühn; skriver, at de 3 Euro det koster for en billet, når man har et compostella, er en rimelig og lille pris, hvis det kan give Katedralen nogle indtægter, idet Porto de la Gloia ikke er færdig-restaureret.
Den store spanske hjemmeside, Mundicamino, skriver at de mange pilgrimme i øjeblikket er både en glæde, men også er økonomisk belastning for katedralen, der har svært ved at følge med, og derfor har måttet ansætte mere personale.
Mens de jubler i turisterhvervet, giver det grå håtret i hovedet på præsterne i Katedralen, skriver Mundicamino. Imens venter alle på det nye Pilgrimscenter.
Herunder indlægget fra tyske Christoph Kühn, der i modsætning til denne sides redaktør, finder det i orden med entre til Porta de la Gloria:
Wenn ich die Beiträge lese, frage ich mich, wieviel den Pilgern die Erhaltung des Zieles ihrer Sehnsucht eigentlich wert ist. Die Restaurierung des Portíco de la Gloria wurde aufgrund fehlender Mittel um Jahre nach hinten verschoben, obwohl Vergleichsfotografien gezeigt haben, wie sehr der Oberflächenverfall der Portalskulptur sich mit der Zunahme der Pilger- und Besucherzahlen in den letzten Jahren beschleunigt hat.
Wer als Besucher 5 Euro und als Pilger (mit Compostela) 3 Euro für die Restaurierung der Kathedrale übrig hat, darf nach wie vorher an den Portíco und dazu noch in die spätromanische Unterkirche unter der Portalanlage, in das Dommuseum und auf die Galerie mit dem atemberaubenden Blick auf die Plaza del Obradoiro. Er bekommt den Botafumeiro aus nächster Nähe zu sehen ebenso wie die schöne Tapisseriensammlung, den rekonstruierten spätromanischen Coro aus dem Mittelschiff, zahlreiche Ausstattungsstücke der Kathedrale, ein Faksimile des Codex Calixtinus, den gewaltigen Kreuzgang mit seinem Renaissancefries (dessen Restaurierung im übrigen auch Geld gekostet hat), die gotischen Tumbengräber der Erzbischöfe, das frühbarocke Retabel mit dem Reliquienschatz .... Das alles bekommt man als Pilger für 3 Euro geboten.
Im Übrigen: In das Langhaus, das Querhaus, den Chorumgang, die Capilla Mayor mit der großen Steinfigur des hl. Jakobus und die Krypta mit dem Silberschrein kommt man immer noch kostenlos hinein.
Viele Grüße
Christoph

Ingen kommentarer:

Send en kommentar