torsdag den 25. december 2014

Ny religiøs pilgrimsrute i Spanien

Pilgrimsfeberen fortsætter

Der er et helt nyt pilgrimmål på vej i Spanien. Under indtryk af den om sig gribende "pilgrimsfeber" med over en kvart million pilgrimme årligt på de spanske jakobsveje, skal der nu laves en Camino de SantaTeresa.
Det er 17 spanske byer, der går sammen for at etablere den nye pilgrimsvej, der altså ikke skal gå til Santiago de Compostella. Den nye pilgrimssti skal gå til Avila vest for Madrid, hvor Teresa af Avila levede fra 1515 til 1582. Teresa af Avila gik i kloster, grundlagde en ny gren af Karmeliterordenen og oprettede selv en del klostre i Spanien.
(dette billede er fra Teresas kloster i Avila)
Hun er kendt for sine meditationer og sine bøger om kristen mystik med titler som Sjælens slot og Fuldkommenhedens vej. Og hun er ikke mindst kendt for sin kamp mod den Spanske Inkvisition, som i første omgang dømte hendes ideer for falsk lære, men hun sejrede over Inkvisitionen.
Byerne bag den kommende pilgrimssti er ud over Avila, Medina del Campo, Malagon, Valladolid, Toledo, Pastrana, Salamanca, Alba de Tormes, Segovia, Beas de Segura, Sevilla, Caravace de la Cruz, Villanueva de la Jara, Palancia, Soria, Granada og Burgos.
Det fremgår ikke af oplysninger fra Avila, hvor pilgrimsvejen kommer til at gå, men noget kunne tyde på, når man tager de involverede byer i betragtning, at der bliver tale om flere pilgrimsruter med Avila som slutmål.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar