fredag den 26. december 2014

Katedralen i Santiago er "næsten" for lille til de mange pilgrimme

Nu messer i Santiago på portugisisk, tysk, italiensk, fransk, engelsk, koreansk og japansk.


Samtidig med at grupper af pilgrimsforeninger mødes og klager over, at Caminoen / jakobsvejene til Santiago er blevet for kommercielle, og at alt for mange pilgrimme bare styrter afsted "uden spiriutalitet", som det lyder i udtalelser fra pilgrimskonferencer og pilgrimsforeninger, oplever katedralen i Santiago en så stor efterspørgsel på messer, at de mange pilgrimme har svært ved at få plads i katedralen samtidig. Og da lidt over halvdelen af de næsten 250.000 pilgrimme, der kommer ind til Santiago årligt ikke er fra Spanien, forsøger man nu i katedralen, at sætte den kirkelige betjening af de mange udlændinge i system.
Efterspørgslen på gudstjenester/messer på andre sprog end spansk er steget eksplosivt i takt med, at antallet af pilgrimme, der kommer ind til Santiago stiger hver dag, oplyser katedralens dekan, Segunda Pérez. Derfor sætter man nu  messer på andre sprog ind i et fast tidsskema, så pilgrimmene på forhånd ved, hvornår de kan deltage i en gudstjeneste på modersmålet eller et sprog, der ligger dem tættere end spansk. 
Samtidig vil man forsøge at afsætte de mindre kapeller i katedralen til hver sin sproggruppe, sådan at der i Capilla del Cristo de Burgos, hver morgen holdes messe kl. 8.00 på tysk, kl. 10,00 på italiensk, kapellet San Andre afsættes til polsk messe kl. 8,30 og til portugisisk kl. 10.00, mens messerne på engelsk foregår i Solitude kl. 10,00, og de fransktalende mødes i San Luis kl. 8,15. Der er endnu ikke sat et fast kapel af til messerne på koreansk og japansk, der holdes efter behov, men hvis antallet af pilgrimme herfra fortsat stiger, vil det også ske, oplyses det.
Der røres ikke ved antallet af messer i hovedkirken på spansk, hvor der stadig vil være flere messer både morgen, middag og aften hver eneste dag med pilgrimsmessen kl. 12.00 som den, der tiltrækker flest pilgrimme. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar