tirsdag den 30. april 2024

Camino Frances: San Anton lukket indtil videre !

Donativoherberget; Albegue Hospital de Perigrinos de Sankt Anton, der ligger i klosteruinen af samme navn på La Meseta mellem Hontanas og Castrojeriz, er lukket indtil videre, fordi klosterruinen skal sikres mod sammenstyrtning.

Et af kultherbergerne på Camino Frances, Donativoherberget i klosterruinen San Anton, der liggere ca 325 km efter Saint Jean Pied de Port og ca 463 km før Santiago, opfattes af mange pilgrimme som et slags midtvejssted på Camino Frances. I middelalderen en vigtig milepæl for mange pilgrimme, og hvor den middelalderlige "rotunde" en slags tromle, der kunne åbnes udefra, indeholdt mad og vand til pilgrimme der passerede klostret efter solnedgang, hvor klosterporten var lukket. Jeg husker selv - for snart 30 år siden - at en pilgrim, som jeg havde mødt tidligere på ruten, havde efterladt en hilsen til mig i "tromlen/tønden" Du kan læse mere om den midlertidige lukning her:   https://www.caminosantiago.org/cpperegrino/prensa/verprensa.asp?PrensaID=20560&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1eOfXH_dt0hho0IlpgkD_GJwVOfyapB_Ee_77PTaM8X43ervto7ZzahWA_aem_AYbhqaL3Pj0NrMUkvWNs3mHP_3Q-aE5AFVTUJZm95KakzVGF_DiGFEGSqa6ex3Kmobt3bgpd_Ae4o3GJ0GYwK7wL
Og bemærk, der er ingen dato for, hvornår herberget genåbner. Og så et vigtigt PS: 
www.gronze.com har endnu ikke - i hvert fald i skrivende stund - noget om lukningen, idet der i følge deres hjemmeside, stadig er åbent. Og da herberget - som er meget primitivt - hverken har telefonnummer eller reservationsmulighed, er det altså videre de knapt 4 kilometer til Castrojeriz, hvis man vil have en seng at sove i. 
Hvis ikke klosterruinen er lukket helt ned/afspærret, vil jeg anbefale forbipasserende pilgrimme at kigge indenfor. Det er et fascinerende sted, der har huset pilgrimme - næsten - uafbrudt i over 1.000 år. Kirken er i dag - desværre - kun en ruin (se fotoet herunder). Men trods det et besøg værd. Selv har jeg aldrig overnattet der, da Hontanas ( ca 5,5 kilometer før) i nu snart mange år, har haft en af de smukkeste pilgrimsmesser hver aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar