mandag den 8. april 2024

Så er pilgrimssæsonen for alvor i gang

Her i begyndelsen af april har der været færre pilgrimme på Caminoerne i Spanien end i fjor (sikkert på grund af vejret - regn, regn og atter regn), men nu er det hele vendt, og der meldes om mange pilgrimme på primært Camino Frances og Camino Portugues.  Her til morgen er der indtil nu kommet 8.146 pilgrimme ind til Santiago i april måned, hvilket er væsentlig færre end i fjor. Siden nytår er det blevet til over 36.000 pilgrimme, heraf 247 danskere ( i april indtil nu  89 danskere - over 10 om dagen -, hvilket er forholdvis højt), og statistikken tyder på, at april stadig er starten på pilgrimssæsonen for mange danske pilgrimme. Går det som i de senere år, vil antallet af danskere på Caminoerne i Spanien være størst i april-maj og igen i september-oktober.

Og de spanske Caminoers popularitet målt på antallet af pilgrimme her i starten af april: Camino Frances, Camino Portugues Central, Portugues Kyst, Ingles, Primitivo, Via de la Plata, del Norte, Invierno. Den store overraskelse for undertegnede ( og dog) er, at Camino Primitivo, der er mere end vanskelig at gå på denne årstid er så højt placeret 315 pilgrimme, men af startbyerne fremgår det, at 153 er begyndt i Lugo - altså efter de høje bjerge, men det ser ud til at 134 har taget turen over bjergene. Via de la Plata har haft pænt besøg ( 286 i april, heraf 52 fra Sevilla), selvom mange pilgrimme har skrevet om megen regn og lukkede overnatningssteder. 

Og i Saint Jean Pied de Port melder pilgrimekontoret nu om fuld gang i højsæsonen. Lederen af pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port, Monique Aspirot, har lagt en video ud på deres åbne Facebook-hjemmeside, der kan ses her: https://www.facebook.com/groups/818222641542543/?locale=fr_FR

Hvis du skal afsted på Camino Frances nu og ønsker at overnatte i Pyrenæerne på Napoleonsruten, anbefaler undertegnede, at du sikrer dig en seng hjemmefra. Du kan finde overnatningstederne her: 

https://www.gronze.com/etapa/saint-jean-pied-port-donibane-garazi/roncesvalles-orreaga  Flere af de tre muligheder, der er på toppen ( Honto, Orisson og Borda), er formentlig stort set udsolgt frem til juni. Ingen kommentarer:

Send en kommentar