mandag den 29. januar 2024

Via de la Plata: Alcuescar genåbner

Og - ligeledes på Via de la Plata 8 på 4. etape) -  er der netop åbnet et nyt kommunalt herberg i El Real de la Jara.

Via de la Plata har stadig forholdsvis langt mellem herbergerne, men nu genåbner ( på 10. etape)  et af de meget populære donativo-kristne-herberger på den første halvdel af caminoen fra Sevilla, nemlig klostre; Casa de Acogida de los Esclavos de María y de los Pobres, i Alcuescar, der skulle have gennemgået en større renovering.

Jeg har selv overnatten  på klostret begge gange, hvor jeg har gået hele Via de la Plata, og det er på mange måder en særlig oplevelse. Klostret beboes af "udviklingshæmmede", som tager meget venligt imod pilgrimme, og som i et større antal deltager i aftenmessen for både pilgrimme og beboere. Selve pilgrimsherberget er bemandet med frivillige erfarne pilgrimme, der står for det praktiske - undtagen maden, der kommer fra de faste beboeres køkken. 


Her et foto fra "aftensbordet" på Casa de Acogida de los Esclavos de María y de los Pobres fra 2017 - altså før den nylige renovering.

Og mere godt nyt: Som omtalt i overskriften, så er der netop åbnet et helt nyt kommunalt herberg på det, der for de fleste er 4. etape af Via de la Plata. Desværre et sted, hvor der i forvejen var andre overnatningsmuligheder, nemlig i el Real de la Jara. Men trods det en opmuntring på en caminmo, der de seneste år har oplevet flere herbergslukninger - også på steder, hvor der i forvejen var langt mellem overnatningsstederne. Du kan se lidt om det ny herberg her på www.gronze.com   https://www.gronze.com/andalucia/sevilla/real-jara/albergue-municipal-casa-cura

Ingen kommentarer:

Send en kommentar