lørdag den 16. september 2023

Camino Frances: Vinhanen efter Estalla

Fuente del Vino. Den er der endnu og til fri afbenyttelse på Vin Bodegaen - små 3 kilomteter - efter Estalla ved Monesterio de Irache. Her har pilgrimme i årtier kunne tape vand fra en hane og gratis vin fra en anden. 
Det var den spansk-amerikanske pilgrim, Katie Lopes, der på min pilgrimsvandring i 1997 ad Camino Frances, fortalte mig, at jeg endelig måtte have en ekstra tom flaske med,  når jeg gik ud af Estella på vejen mod Los Arcos. Der var nemlig en hane med gratis vin "Fuente del Vino" ved den store kloster vingård "Monesterio de Irache" få kilometer efter Estalla. Og ganske rigtigt jeg fik tappet lidt vin, som jeg drak senere på dagen. Da jeg forsøgte mig igen for forholdsvis få år siden var strålen med vin blevet til små dryp, så det ville tage en hel del tid at få bare et fingerbøl med vin. De øvrige gange jeg er gået ud af Estella er jeg gået den direkte vej op mod Villamayor de Monjardin uden om vingården. Så jeg har ingen friske erfaringer fra "Vinhanen".
Men for et par dage siden gjorde en tysk pilgrim opmærksom på, at der nu er sat et "live-camera" op ved "Viinhanen/Fuente del Vino", så man hele tiden kan se, hvilke pilgrimme, der forlyster sig ved hanen, og her til morgen, hvor jeg sidder og fortæller/skriver historien her på www.jakobsvejen.dk er der faktisk en rimelig lang kø og en hel del pilgrimme, der forsøger sig, mens andre tager billeder. Så den er der altså endnu (selvom jeg personligt tror på, at den drypper mere end den stråler. Hvis alle bare kunne fylde flaskerne ville det nok blive for meget med det store antal pilgrimme, der passerer nu om dage. Da jeg stod der første gang for nu over 26 år siden, passerede der kun nogle få pilgrimme dagligt.
Vil du se med på "vindrikkerne" er linket her: https://www.irache.com/es/fuente-del-vino.html   og får du lyst til at prøve selv. Rygsækken på og en tur af Camino Frances. www.gronze.com har turen fra Estella til Los Arcos som 6. etape efter Saint Jean Pied de Port.Ingen kommentarer:

Send en kommentar