fredag den 30. juni 2023

Ruta Verde: Fra Lugo til Sobrado dos Monxes

Camino Primitivo kan afsluttes med en nat på klostret Sobrado dos Monxes ad den "uautoriserede" Ruta Verde, før turen går direkte mod sidste del af Camino Frances og Santiago.

Et pilgrim, der har planer om at gå Camino Primitivo i sensommeren spørger om, hvorvidt det stadig er muligt at gå fra Lugo på Camino Primitivo til klostret Sobrado dos Monxes på Camino del Norte. Og det er muligt, men her vil jeg hente lidt hjælp fra en anden hjemmeside, da jeg ikke selv har gået ruten siden 2018.

Du kan læse min pilgrimsdagbog fra oktober 2018: http://www.jakobsvejen.dk/2018/10/dagbog-fra-bjerg-caminoen.html   Og straks spole ned til den 4. oktober 2018, hvor jeg fortæller om de to dage, det tager at gå ad Ruta Verde fra Lugo via Friol til Sobrado dos Monxes.

MEN på den engelsksprogede hjemmeside: https://www.caminodesantiago.me  har de - for ikke så lang tid siden - drøftet samme rute. Og her kom en amerikanske pilgrim, der kalder sig LoWo, med en frisk og nylig beretning om en tur ad Ruta Verde. Beretningen kan læses her:  https://www.caminodesantiago.me/community/threads/camino-verde-trail-conditions.80616/ 

PS: Jeg  kan forstå, at de pilgrimme, der senest har gået Ruta Verde, synes at det vigtigt at bestille overnatning i Friol i forvejen - altså dagen før.  Prøv selv at tjekke om mine informationer: 

Pension Casa Benigno, Friol; Rúa Ramón y Cajal 13-15, bajo. 27220 Friol  Telefon: +34 982 375 028. mobile: +34 666 274 344.       stadig er gældende.

Her et foto fra Vesper i klostret Sobrado dos Monxes: Ingen kommentarer:

Send en kommentar