onsdag den 14. juni 2023

Camino Invierno med korte etaper

Det amerikanske ægtepar Bob og Pat har lagt en ny pilgrimsdagbog med korte etaper fra Camino Invierno ud på deres hjemmeside. https://robscamino.com/category/camino-invierno-to-santiago/

Undertegnede gik Camino Invierno i september/oktober i fjor, her min pilgrimsdagbog: http://www.jakobsvejen.dk/2022/10/invierno-mm-caminodagbog.html, der dog også omfatter et mindre stykke af Via de la Platas slutning til Astorga og to etaper af Camino Frances.

Det amerikanske ægtepar (Bob og Pat) har gjort det til "en regel" at gå korte etaper. Man skal dog bemærke, at de primært overnatter på hoteller og derfor har en højere dagspris på deres Camino end de pilgrimme, der primært bor på herberger. Her deres opdeling af Camino Invierno i 16 etaper fra Ponferrade med information om overnatningssted:

 1. Villvieja ,16 km, (Municipal Albergue) -
 2. Las Medulas ,12 km, (Hotel Medulo)
 3. Sobradelo ,19 km (Bar Mar)
 4. A Rua,  20 km (Hostal Niza)
 5. Solden, 19 km  (appartementos)
 6. A Labrada,  22 km (Pension Pacita)
 7. Monforte, 20 km (Hotel Cardinal)
 8. Vilarino, 19  km(Casa Rural Torre Vilarino)
 9. Penasillas,  19 km (Hotel Penasillas
 10. Rodeiro, 17 km  (Hostal Carpanteiras)
 11. lalin, 22 km  (Hotel Pontinas)
 12. Bandeira,  22 km (Victorino Hotel)
 13. Lestado, 20 km (Rural Hotel Casa de Casal)
 14. Santiago, 14 km

Jeg har ikke ændret opfattelse omkring Camino Invierno, der ser ud til at blive lidt mere populær nu. Der er stadig - efter min mening - for få og for spredte overnatningsmuligheder til at pilgrimme kan gå ruten uden at tænke en del over, hvor de skal sove næste nat - og til hvilken pris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar