søndag den 26. juli 2020

Kun få Santiagopilgrimme til Jakobsfest

Sankt Jakobsdag i Santiago de Compostella vil gå over i historien, som den mest stille festdag i mands minde. Under 1.000 Santiagopilgrimme ankom til Santiago, den 24. og 25. juli.
I fredags kom 435 pilgrimme ind til Santiago, i går lørdag blev det til "kun" 487, sammenholdt med 2019, hvor der den 25. juli 2019 ankom næsten 5.000 pilgrimme, og i forhold til hele juli i fjor, hvor det månedlige antal santiagopilgrimme blev på over 53.000 pilgrimme, er katedralen i Santiago i år "næsten tom" for pilgrimme. Sankt Jakobsdag vil i følge den galiciske avis, La Voz de Galicias sønsdagsudgave, her den 26. juli, gå over "i historien som en særlig atypisk dag - ikke mindst fordi Santiago er så stille". Du kan læse hele artiklen her: https://www.lavozdegalicia.es/noticia/santiago/2020/07/26/entrada-santiago-triste/0003_202007S26C3991.htm .
Og der er ikke mange pilgrimme på Caminoen i Spanien i denne sommer. Og de fleste af dem, der går er spaniere. I Norge fraråder man nu alle rejser til Spanien, og i her i Danmark fraråder man pt. rejser til to regioner, så alt i alt er Caminoen ikke, hvad den har været siden den eksplosive udvikling i antallet af Santiagopilgrimme begyndte for ca 40 år siden.
Eller som norske Anne Sissel skriver her til www.jakobsvejen.dk: Vi fra Norge får ikke lov av myndighetene her hjemme å dra til Spania og Portugal. Jeg har derfor hatt en fantastisk tur her hjemme i Norge og møt flere fra Danmark på min vei som var pilegrimsleden.no ; https://pilegrimsleden.no/. Det er altså stadig en mulighed at gå pilgrimsvandring i Norge, ligesom Albergue Ballerup herhjemme reklamerer for Den danske Pilgrimsrute, og i går sammen med Ballerup Sogn, Sankt Jakobs Kirke, stod for en stor Sankt Jakobsfest her i landet. Du kan se mere på Albergue Ballerups åbne facebookhjemmeside: https://da-dk.facebook.com/groups/albergue.ballerup/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar