onsdag den 8. juli 2020

Camino Portugues ramt af Corona

Der er stadig restriktioner på Caminoen, og pilgrimsvandringen er generelt påvirket af Coronapandemien.
Efter at jeg her på www.jakobsvejen.dk i den seneste tid har fortalt, at der igen er pilgrimme på caminoen i Spanien, skal jeg på given foranledning gøre opmærksom på, at alt ikke er som før.
Det kan ikke anbefales at gå Camino Portugues, da Portugal stadig har høje smittetal. Nogle spanske pilgrimme går på den spanske side af grænsen fra Tui ca 115-120 km fra Santiago. Men her skal man også være opmærksom på, at de lokale myndigheder i Galicien har lukket Lugo delvis ned på grund af smittefare med Covid 19. Lugo er den store by på Den portugisiske Kystrute efter grænsen mellem Portugal og Spanien. Det er altså centralruten fra grænsen mod Portugal, der pt. er åben.
Så følgende opfordring herfra: Følg selv med i Coronaudviklingen via diverse officielle hjemmesider i Spanien og Danmark, hvis du gerne vil til Spanien at gå i sommer. Man skal også være opmærksom på, at flere overnatningssteder stadig kan være lukkede, og at de åbne har mindre overnatningskapacitet end før Coronaens indtog.

1 kommentar:

  1. Vi fra Norge får ikke lov av myndighetene her hjemme å dra til Spania og Portugal. Jeg har derfor hatt en fantastisk tur her hjemme i Norge og møt flere fra Danmark på min vei som var pilegrimsleden.no

    SvarSlet