fredag den 10. juli 2020

Caminovandring er meget anderledes nu

Et stigende, men stadig meget begrænset antal pilgrimme er begyndt at gå over Pyrenæerne og mod Santiago af Camino Frances.
De spanske nyhedsmedier er begyndt at bringe reportager og aktuelle nyheder fra Caminoen, her et meget kort resume fra www.noticiasdenavarra.com , der fortæller, at klosterherberget i Rolandsdalen tæt på grænsen til Frankrig, Orreaga/Roncesvalles, nu er åbent og i gang igen, om end forholdene er helt anderledes end før Corona-krisen begyndte. Antallet af pilgrimme er efter omstændighederne rimeligt højt med mellem 50 og 90 dagligt. Da kapaciteten i øjeblikket KUN er på 90 pr. nat, er det måske en ide for eventuelt kommende pilgrimme at ringe i forvejen og høre, hvordan forholdene er inden en eventuel afrejse hjemmefra. Her telefonnummeret +34 948 760 000
(mail: info@alberguederoncesvalles.com ; hjemmeside: https://www.alberguederoncesvalles.com/ )
www.noticiasdenavarra.com skriver, at det de første dage alene er europæere, der overnatter på klostret dog med undtagelse af enkelte ikke-europæere (Sydamerikanere), der er strandet i Europa på grund af coronarestriktionerne. Og så er der brug for masker, ligesom både køkken og bibliotek er lukket. Det er stadig muligt at købe spisebilletter til en af de få restauranter ved klostret.
Men af artiklen og informationerne kan man udlede, at Caminoen er i gang igen, men på helt andre vilkår end før Coronaen, og at det primært er europæere (flest spaniere),der i disse dage tager turen af Camino Frances mod Santiago.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar