mandag den 6. juli 2020

Herbergslister på engelsk ?

Pilgrimsaktiviteten ovenpå Coronapausen er stigende. Selvom der kun er en lille brøkdel af antallet af pilgrimme set i forhold til de seneste år på "caminoerne".
Findes der overnatningslister på nettet på engelsk ?, spørger en kommende pilgrim, og svaret er Ja. det gør der. For læsere her på www.jakobsvejen.dk er det ikke nogen hemmelighed, at undertegnede foretrækker www.gronze.com's overnatningslister ved pilgrimsvandring i Spanien og Portugal, samt MiamMiamDodo ved vandring i Frankrig. Men jeg ved fra pilgrimsvenner, at The wise Pilgrim er meget populær ikke mindst blandt engelsktalende, og spørgeren kan finde alle guides og apps her: https://www.wisepilgrim.com/ . Jeg har ikke selv brugt dem, så det bliver hverken en anbefaling eller det modsatte herfra. Så prøv dig frem. Du kan altid gå på www.gronze.com undervejs på pilgrimsruten, hvis du skal gå i Spanien.
Og hermed har jeg så svaret på det første spørgsmål her til siden om Caminoen i Spanien i snart uendelig lang tid. I går, søndag, kom der 107 pilgrimme ind til pilgrimskontoret i Santiago. Dagen før blev det til 111, så der er altså pilgrimsaktivitet i Spanien, selvom antallet af pilgrimme er under 1/10 af det normale på denne årstid. Pilgrimme, der skal af sted, skal dog tage højde for, at mange herberg stadig er lukkede, og at de åbne herberger har færre pladser. Og nu får jeg informationer fra Frankrig, hvori det oplyses, at Le Puy-ruten (GR 65/ Chemin de Saint Jacques) fra Le Puy en Velay til Saint Jean Pied de Port er genåbnet, og at der - efter omstændighederne - er en del trafik på første del af ruten mellem le Puy og Conques.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar