tirsdag den 5. november 2019

Katedral på Caminoen hærget

Den store katedral i i Oloron-Sainte-Marie i Pyrenæerne, hvor Arles-ruten (Via Tolosana) deler sig i to, er blevet hærget af tyve.
Ikke siden Vikingtiden er Katedralen i i Oloron-Sainte-Marie på Arles-ruten/Via Tolosanablevet så hærget som natten mellem søndag og mandag, den 3/4 november. Det var naboerne til Katedralen, der hørte en usædvanlig støj klokken 3 om natten, hvorefter politiet straks blev tilkaldt. Indbrudet i Katedralen var sket ved hjælp af en egestamme på et køretøj, der smadrede ruder, døre og ødelagde søjler. Det lykkedes tyvene at tage flere guldsmedearbejder fra 1600-1700 tallet med sig, før de forsvandt efterladende køretøjet og andre genstande brugt ved indbruddet. Du kan læse mere detaljeret om indbruddet her: https://www.lepoint.fr/faits-divers/oloron-sainte-marie-la-cathedrale-attaquee-a-la-voiture-belier-04-11-2019-2345049_2627.php
(Fotoet er IKKE af katedralen, men fra pilgrimsruten gennem Oloron-Sainte-Marie med Pyrenæerne i baggrunden). Byen er en af de større byer på jakobsvejen (Camino Santiago) fra Italien via Arles/Toulouse (Via Tolosana). Ruten deler sig i to ved Oloron-Sainte-Marie, hvorfra det er muligt at gå over Somportpasset eller fortsætte til Saint Jean Pied de Port og herfra videre mod Santiago. I de senere år er flere pilgrimme begyndt at gå via det forholdsvis nye Mariavalfartssted, Lourdes, som også forenes med Caminoen i Oloron-Sainte-Marie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar