onsdag den 27. november 2019

Forårets pilgrimstræf i København

En mindre gruppe pilgrimme tager hul på 6. år med halvårlige pilgrimstræf, hvor pilgrimme udveksler erfaringer og nye kan høre om livet på pilgrimsstierne.
De seneste 5 år har en mindre gruppe pilgrimme, (primært med katolsk baggrund, men også ikke-katolikker) mødtes halvårligt for at udveksle erfaringer og snakke om pilgrimsruter, pakning, tranport til og fra pilgrimsstierne, og meget mere. Møderne har i de fem år fundet sted i katolske kirker i Det storkøbenhavnske Område. På det seneste møde i Hillerød tidligere i november blev det aftalt, at næste træf skulle holdes i Sankt Therese Kirke, Bernstorffsvej 56 i Hellerup, fredag, den 6 marts 2020, kl. 16,30. Træffet ligger tidligt på foråret, således at eventuelle kommende pilgrimme kan få det fulde udbytte, før den egentlige pilgrimssæson begynder. Selvom der er pilgrimme på pilgrimsstierne stort set året rundt, er slut-april-maj og september/start-oktober stadig den store højsæson for pilgrimsvandring i både Portugal,Spanien, Frankrig og Italien, hvor der går langt fleste pilgrimme.
De halvårlige træf har fået en nogendelunde fast form. De begynder med messe, hvorefter der er fællespisning og pilgrimssnak i menighedssalen - ofte begynde med et lille hovedemne. Det er altid muligt at stille stort set alle tænkelige pilgrimsspørgsmål ved træffene, men har du ideer til et bestemt emne, som du synes bør drøftes, er du velkommende til at skrive her til jakobsvejen@gmail.com , hvorefter mailen går videre til arrangørgruppen. Her på www.jakobsvejen.dk kommer der mere info, når datoen for næste træf nærmer sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar