søndag den 26. maj 2019

Vigo på den portugiske kystrute har stadig herbergsproblemer

Der kommer næppe noget pilgrimsherberg i Vigo på Camino Portugués de la Costa før tidligst i 2020.
Jeg vil gerne gå Camino Portugués de la Costa her i starten af juni i år. Jeg kan forstå af din beretning http://www.jakobsvejen.dk/2019/04/caminho-portugues-da-costa-og-variante.html , at det er svært at finde overnatnings i Vigo. Hvad gør pilgrimmene så ? ; lyder spørgsmålet. Og ja, der var tidligere - et privat - herberg i Vigo. Det er lukket nu, men der er planer om at indrette et stort kommunalt herberg. og jeg svarer "Planer", fordi jeg læser så modstridende informationer på nettet om, hvornår det bliver noget - intet tyder dog på, at det bliver i år. Men der er mange andre muligheder i Vigo, hvis man ikke er lige så uheldig, som jeg var, da jeg passerede i det tidlige forår i år. Der var kæmpe byfest/festival og alle værelser på pensioner og hotellet var optaget, så jeg måtte gå nok 8 km før jeg fandt en seng.
På nettet kan man se, at priserne - for en dansker - er rimelig overkommelige med værelser fra 18 Euro og op. Den spanske hjemmeside www.gronze.com har en liste med mulig overnatning, og det kan måske betale sig at bestille plads i god tid.
Kommentar: Jeg er helt enig med dem på nettet, som ind imellem ikke helt forstår, at borgmestre står forrest på avisfotos, når en ny Camino skal præsenteres. Men så ind imellem glemmer alle løfter om at indrette kommunale herberger. Det er meget tydeligt på Via de la Plata, men altså også tilfældet her i en af Galiciens rigtig store byer, nemlig Vigo. Men hvem ved måske kommer der et kommunalt herberg i Vigo til næste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar