mandag den 6. maj 2019

Nye herberg på Camino Primitivo

Nye herberg gør det lettere for pilgrimme at klare Camino Primitivos hårdeste - og langt smukkeste - etape Borres - Berducedo por Hospitales.
En af de helt store naturoplevelser på bjerg-camninoen, Camino Primitivo, er for langt de fleste pilgrimme turen over Hospitales, hvor der mellem overnatningsstederne Borres og Berducedo er ca 24-25 km med højdemeter på ca 1.000 i stigning og ca 720 meter nedad - nogle steder mere end stejlt. Derfor har mange pilgrimme valgt at overnatte i Borres på et alt andet end rengjort herberg i stedet for at bo mere rart hos Herminia i herberget af samme navn "Albergue Casa Herminia" i Campiello ca 3 km inden Borres. Hver sparet kilometer på dagen, hvor den øde sti uden andet end ruiner, vilde heste og bjergtoppe skulle passeres, har gjort det nemmere at komme over skyerne og ned igen til Berducedo på den anden side. I de aller seneste år har Javier haft sit lille herberg ca 2½ km på den rigtige side af Borres op mod bjergene ca 5o meter fra selve stien i den lille bebyggelse Samblismo, som betyder yderligere et par kilometer sparet på bjergetapen. Men man skulle vide, at han var der, idet der kun var nogle enkelte sengepladser til rådighed, mens han gik og byggede på en sidebygning, der skulle give plads til flere pilgrimme. Så han annoncerede ingen steder.
Nu er Javier kommet på nettet ;www.gronze.com. Han har plads til 12 pilgrimme. Der er 5 små soverum med køjesenge, der er fællespisning både aften og morgen, og jeg ved ikke, om det hele stadig er donativo, eller om der er kommet en fastpris på.
Jeg overnattede der sent i september 2018 og kan varmt anbefale stedet. Gå ind på www.gronze.com og find telefonnummer og mailadresse, så du er sikker på en seng.
Skulle det glippe er der kommet et nyt privat herberg i selve Borres, Albergue La Montera, med 10 pladser. Albergue La Montera er også sat på www.gronze.com med alle informationer.
Her et foto fra Javiar i Samblismo, før han her i seneste vinter fik sat nabobygningen i stand og indrettet flere sengepladser. Javiar er den yngre (stående) mand med skæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar