mandag den 3. december 2018

"Kun" 7.651 santiago-pilgrimme i november

Der var kun få flere pilgrimme på jakobsvejene i Spanien i november i forhold til samme måned i fjor.
Der kom 7.651 pilgrimme ind til Santiago i november i år i forhold til 7.346 i fjor, hvilket "kun" giver en stigning på 4 %, hvilket er en væsentlig mindre stigning i antallet af pilgrimme end i de tidligere måneder af i år, hvor stigningstakten har ligget på 7 - 10 % . I 2010 valgte over 8.000 pilgrimme at gå ind i Santiago i november, så alt i alt ikke de store ændringer.
Det er der heller ikke i sammensætningen af pilgrimme set i forhold til tidligere år. Aldersgennemsnittet er væsentlig lavere end i "pilgrimssæsonen" , der løber fra ca 1. april til 1. november. Der er ligeledes flere mænd end kvinder, og "kun" ca 38 % går af primært religiøse grunde. Kun på et punkt synes de seneste års forandringer i "pilgrimssæsonen" at være slået igennem, idet under 2/3 dele har gået af Camino Frances. Så selv nu på denne tid af året, hvor færre herberg holder åbent, vælger et stigende antal pilgrimme at gå af de andre ruter, primært Camino Portugues.
Du kan læse hele statistikken for november her: https://oficinadelperegrino.com/estadisticas/
I de 11 første måneder af 2018 er der kommet næsten 325.000 pilgrimme ind til Santiago, så rekorden fra i fjor på 301.000 pilgrimme for hele året, er for længst slået.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar