søndag den 2. december 2018

Camino Santiago som resocialisering

En gruppe fængseldømte på Mallorca kom forleden til Santiago efter over en uge på pilgrimsstien sammen med fængselspræsten.
Pilgrimsvandring har siden middelalderen været brugt som resocialisering for kriminelle eller som direkte alternativ til fængselsstraf. I Frankrig er resocialisering med pilgrimsvandring på Camino Santiago stadig i sin vorden. I Belgien har de i snart mange år haft succes med at sende unge kriminelle på "Caminoen" in stedet for fængselsstraf, og på den spanske ø Mallorca fortsætter fængselspræsten Jaume Alemany med hvert år at gå på pilgrimsvandring med en gruppe indsatte, der får orlov fra fængslet mod at gå 8 dage sammen med Jaume Alemany de sidste ca 200 km til Santiago. Her forleden kom nok en gruppe dømte fra fængslet på Mallorca på orlov ind til Santiago for at få deres compostella (bevis for veludført pilgrimsvandring).
Der er endnu ikke lavet nogen undersøgelse af, hvorvidt de straffede fra Mallorca kommer helt ud af kriminalitet efter at have gået pilgrimsvandring, men præsten Jaume Alemany er ikke tvivl om, at det er godt for de dømte.
Når straffen er udstået, skal de have en reel chance for et bedre liv, og en pilgrimsvandring er et godt sted at skabe eftertænksomhed og drømme om et andet liv end kriminalitet og fængsel, siger præsten Jaume Alemany, der også næste år vil forsøge at få fængselsmyndighederne på Mallorca til at give nogle fra hans "menighed" orlov til at gå til Santiago. (På billedet står han ved en af kilometerstenene før Santiago.) Det er den spanske hjemmeside http://www.mundicamino.com/ , der har historien om de indsattes pilgrimstur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar