søndag den 22. juli 2018

Pilgrimsvandring i Italien - mere info på nettet

Italiens pendant til Caminoen, Via Francigena, har et online magazin, der også kan læses på engelsk.
Flere danske Santiagopilgrimme oplyser, at de har lyst til også en gang at gå i Italien, men at de synes, at der er færre tilgængelige informationer på nettet. Undertegnede har kun gået forholdsvis få ture i Italien og mine erfaringer med længere ture er ikke af nyere dato. Men der findes faktisk informationer. Jeg har senest (8. juni 2018) informeret om La Via di Francesco, der bliver stadig mere populær, og burde nok i den forbindelse have fortalt om det online magazin, der jævnligt udgives på nettet om den helt store rute Via Francigena, der går fra Canterbury til Rom. Middelalderen største rute gik til Peter og Pouls grave, og derfra videre til til Jerusalem, når det var muligt.
Onlinemagazinet, der kan hentes på dette link: http://www.rivistaviafrancigena.it/it/ kan læses på både italiensk, fransk og engelsk.

2 kommentarer:

 1. Jeg har gått en del i Italia det har flere av oss som er volentører i pilegrimsfelleskapet St Jakob, Norge ( pilegrim.no) Bare spør mvh Anne-Sissel

  SvarSlet
 2. Hej Anne Sissel, tak for din hjälpsomhed.
  Jeg gik et mindre afsnit af Via Francigena i oktober 2000 (Ja, det er et par dage siden). Stien var dårligt eller slet ikke afrmärket. Nogle år senere gik jeg et stykke af den pilgrimsvej, der nu kaldes La Via de Francesco. Her var afmærkningen blevet väsentlig bedre, overnatning var det store problem. Jeg måtte tage aftenbus til Perugia for at sove og så tilbage med bussen næste dag. Nu forsøger jeg igen i september og går et mindre stykke, nemlig 9 dage fra La Verna til Assisi. Det ser jeg frem til.
  Pace e Bene
  Poul Erik

  SvarSlet