mandag den 30. juli 2018

Der er flere veje ud af Porto !

De fleste pilgrimme prøver at undgå den direkte pilgrimsvej ud af Porto.
Jeg skal gå Camino Portugues i september fra Porto. Skal man tage tog eller bus ud af byen for at undgå industrikvartererne ? lyder spørgsmålet. Og svaret er: Det er en mulighed, men du kan sagtens gå ud af Porto uden at gå gennem industrikvartererne. Den afmærkede rute fra Katedralen ud af byen går direkte mod nord gennem industrikvartererne. 1. etape er på ca 25 km med overnatning i Vilarinho. Men det er min fornemmelse, at meget få pilgrimme vælger denne rute.
Jeg har gået ud af Porto to gange - begge gange uden at passerer Vilarinho.
Første gang i 2013 fulgte jeg guidebøgernes råd, idet jeg tog metroen til Matosinhos, hvor kystruten begynder. Der er gule pile straks efter Motosinhos, og der er flere steder undervejs, hvor man kan gå fra kystruten til centralruten. De fleste vælger at gå til Vila do Condo og følge en af de 3 veje herfra til Arcos, der ligger på centralruten, og herfra fortsætte mod nord.
Anden gang jeg gik (foråret 2018), valgte jeg en anden vej ud af Porto. Jeg kom fra syd og overnattede ikke i Porto, men gik efter et besøg i katedralen ca 8-9 km langs kysten til Matosinhos, hvor der er flere overnatningsmuligheder - også for pilgrimme. Det er en meget smuk tur langs vandet, og selvom vejen ikke er afmærket, er det umuligt at fare vild. Du går simpelthen med vandet på venstre hånd hele tiden. (Se fotoet her til venstre fra april 2016) I Matosinhos skal du for at passerer fjorden og flodudløbet over broen. I slutningen af broen begynder de gule pile. Herfra er der afmærket helt til Santiago - uanset om du vælger at forlade kystruten i Vila do Conde ca 22 km efter broen i Matosinhos, eller du vil fortsætte af kystruten hele vejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar