søndag den 6. maj 2018

Portugal: Fra kyst- til centralruten.

Ruten mellem Vila do Conde og Pedro de Rates er ikke så godt afmærket, men trods det ikke så svær endda.
Jeg har senere på måneden planlagt at gå fra Porto af kystruten til Vila do Conde og blive der 1. nat, og så dagen efter gå til centralruten og overnatte i Barcelos, men kan det lade sig gøre, lyder spørgsmålet. Og svaret er Ja. Jeg har selv gået to gange fra Camino Portugues kyst til centralruten. Den ene gang fra Lavra og den anden gang fra Vila do Conde, som der spørges om her. Og man skal være opmærksom på, at der er flere muligheder, og at ruten på dette mellemstykke ikke er særlig godt afmærket. Men trods det er det ikke så svært at finde vej. Men der er et mindre stykke med meget asfalt og mange biler.
Der er flere ruter at vælge imellem.
1) www.gronze.com foreslår en vej over Vilarinho - altså syd på (lidt baglæns), som er den nuværende officielle rute. Den er formentlig bedst afmærket, men - formentlig også - mindst benyttet. Idet pilgrimme "ikke kan lide omveje".
2) John Brierleys trykte guide, Camino Portugues (engelskproget), foreslår at gå over Arcos ( altså direkte mod centralruten) af ikke alt for god vej. Til gengæld er det hurtigt overstået, og der findes gule pile de vigtigste steder, men kun de aller vigtigste. Jeg har selv gået den tur, og det gik nemt - med undtagelse af ubehagelige biler tæt på.
3) det tyske pilgrimsikon Raimund Joos har i sin trykte guide fra Outdoor (tysksproget) en vej, der ligger lidt nordligt parallelt med Brierley over Rio Mau og et pænt stykke af N-206. Det er formentlig den korteste, men formentlig også den vej med flest biler.
Jeg har følgende ide, hvis du er i tvivl om vejen. På det - iøvrigt meget udmærkede - herberg i Vila do Conde er der givet andre pilgrimme, der skal til centralruten. Slå følgeskab med andre pilgrimme de første kilometer. Hvis du selv er engelsktalende, vil du givet møde pilgrimme, der følger Brierleys rute, hvor der er 7,3 km fra Vila do Conde til Arcos, hvor du er tilbage på godt afmærket sti. Og så har Arcos en udmærket morgenmads/formiddagscafe, der er meget pilgrimsvenlig. Fra Arcos er stien nem over Pedro de Rates til Barcelos.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar