torsdag den 10. maj 2018

Hund på Caminoen ?

De fleste pilgrimshjemmesider er næsten enslydende: Det er en rigtig dårlig ide at tage hunden med på pilgrimsvandring i Frankrig, Portugal og Spanien.
Jeg kan ikke undvære mig hund, er det svært at tage den med på Caminoen ? Svaret er undtagelsesvis meget klart: JA, det er meget svært.
1) De fleste - stort set alle - overnatningssteder vil ikke have hunde indenfor. Hvilket betyder, at du selv skal have telt med, eller at hunden skal ligge udenfor alene om natten. Det har jeg de få gange, hvor jeg har mødt pilgrimme med hunde, givet anledning til konflikt hundejer og andre pilgrimme imellem, fordi hundene peb/gøede natten igennem. Hundene skal også stå bundne eller ligge udenfor barer og butikker.
2) Der er mange vagthunde langs de fleste Camino-ruter. Vagthundene er efterhånden blevet vant til pilgrimme daglig, men "pilgrimshunde" giver hurtigt anledning til små- eller store hundehundeslagsmål.
3) Mange af de andre pilgrimme bryder sig ikke om hunde, der springer op af dem, tigger mad, slikker dem i hovedet eller andet, selvom "Din hund selvfølgelig aldrig gør den slags".
4) OG her rent referat fra hundejere, der også anbefaler et nej: "Hundenes poter bliver ofte "slidt ned" af de lange daglige etaper."
Spørgsmålet er ofte til debat på andre pilgrimshjemmeside - ofte meget følelsesladet - mellem "onde dyrehadere" og "egoistiske hundejere". Du kan bl.a. læse en af debatterne her på dette engelsksprogede pilgrimsforum: https://www.caminodesantiago.me/community/threads/my-dogs-are-up-for-it-but-i-think-the-people-dont-want-them-there.53571/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar