torsdag den 30. maj 2024

"Caminoen" i Sydspanien !

Camino Mozarabe er med sine 3 startbyer Almeria (Granada); Malaga, Jaen ( eller eventuelt Cordoba) nu fuldt udbygget med overnatning og guides på nettet bl.a på den mest brugte spanske pilgrimshjemmeside: https://www.gronze.com/camino-mozarabe   De tre grene af Camino Mozarabe forenes undervejs for at slutte sig til Via de la Plata i Merida, hvorfra der er knapt 800 kilometer til Santiago via Camino Sanabres efter Zamora/Granja Moreuela. Den lokale pilgrimsforening for Camino Mozarabe er meget aktiv og opdatere hjemmesiden jævnligt, se eventuelt her: https://www.caminomozarabesantiago.com/

Camino Mozarabe er navngivet efter det navn, som de muslimske herskere gav de kristne under det flere hundrede år muslimske styre, hvor de kristne lå underst i hierarkiet. I perioder var det muligt for de kristne at gå pilgrimsvandring til Santiago, og det er denne gamle pilgrimsrute, der forenes med den "romerske landevej" Via de la Plata.

Den trinvisse udbygning af herbergsnettet med kommunale og private herberger gør det muligt at gå ruten på et forholdsvis beskedent budget. Og med gronze.com's nu "færdigudbyggede" guide på nettet er det også blevet praktisk lettere at planlægge/gå ruten. MEN der er et Men. Der er stadig langt mellem herbergerne på Via de la Plata fra Merida og videre nord på, selvom det letter lidt efter Zamora (ca 400 km før Santiago). 

Det giver sig selv, at ruten er meget varm i sommerhalvåret. Derfor vil man også kunne se på diverse pilgrimsforaer på nettet, at en del pilgrimme anbefaler Camino Mozarabe som en vinterrute. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar