mandag den 6. maj 2024

Camino i Spanien her i maj: Pilgrimme overalt !

3.000 eller flere pilgrimme ankommer her primo maj dagligt til Santiago. Antal, der tidligere var forbeholdt august. I Pyrenæerne fra Saint Jean Pied de Port til Pamplona meldes der nu dagligt om "alt optaget" på overnatningsstederne. Og på en af de engelsksprogede pilgrimsforaer:  https://www.caminodesantiago.me , er der megen debat under overskrifter som: "Overcrowded Camino Frances" og "Bed race on the VDLP" (Ja især den sidstnævnte overskrift kan undre, men som jeg fortstår debatten blandt pilgrimmene på Via de la Plata i disse dage, skal der kun 10-15 pilgrimme på hver etape dagligt til at give problemer, fordi der er nedlagt så mange herberger/sengepladser.) Hertil kommer, at der også meldes om trængsel på Camino Portugues fra Porto samt dårligt vejr med mudrede stier, og mange pilgrimme i busserne. Det samme skulle være tilfældet på Camino Sanabres ! Så alt i alt skrev en spansksproget pilgrim forleden: Er Camino de Santiago ved at blive kvalt i sin egen succes ? 

"Svaret kender undertegnede ikke"! MEN: Skal du på Caminotur i Spanien ( eller i Frankrig ad Via Podiensis (Le Puy-ruten) her i maj skal du nok være forberedt på lidt af hvert.



1 kommentar:

  1. Jeg hadde flere venner på camino frances på det tidspunktet - det var et res, Flere byttet vei, Pilegrimskontoret i Oslo pilegrim no anbefaler nå via del plata og camino Norte og veiene i Italia.

    SvarSlet